De Bossche Winter is helaas weer voorbij!

We maken ons op voor een schitterende zomer, hopelijk samen met jou!​

Nee
Ja
Ja
14/12/2020
– 17/01/2021

Bloeiende Plantenjacht: De Pettelaer-Patersberg-Dooibroek

Tijdens de Bloeiende Plantenjacht ga je op zoek naar bloeiende planten en helpt daardoor mee uit te vinden welke bloeiende plant in de winter het meest voorkomt. Een leuke activiteit voor het hele gezin, georganiseerd door IVN ‘s-Hertogenbosch!

Floron Plantenjacht
Bekijk alle informatie over de Plantenjacht op de website van Floron. De zoekkaart van Floron en de onderstaande wandelroute ontwikkeld door IVM ‘s-Hertogenbosch helpen je er een leuke activiteit van te maken!

  • Noteer op de route alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan (geen tuinplanten). Gebruik de zoekkaart voor de naam van de planten. Je hoeft niet aan te geven hoeveel planten je van een soort hebt gevonden. Je kunt ook planten noteren die niet op de zoekkaart staan.
  • Je kunt eventueel je vondsten invoeren op de site van Floron (in de periode van  25 december t/m 3 januari)
  • Laat ook zien wat je gevonden hebt op Twitter met #plantenjacht. En deel je mooiste foto’s op de Facebook-pagina van De Bossche Winter, IVN ’s-Hertogenbosch en die van jezelf. Zo maak je andere natuurliefhebbers enthousiast om ook mee te doen.

TIP: Print de zoekkaart uit of zorg dat je de zoekkaart op je telefoon kunt bekijken. Neem ook een opschrijfboekje en een potlood of pen mee.

Wandelroute De Pettelaer-Patersberg-Dooibroek
De Pettelaer-Patersberg-Dooibroek (2,5 of 4 km) is een afwisselend gebied met bos, lanen en weiden. Het bevindt zich net ten zuiden van de Zuiderplas aan de overkant van de A2.

Startpunt is de ingang van landgoed Pettelaar aan de Oude Gestelse Weg. Je kunt het beste parkeren bij de Pettelaarse Schans of met de bus gaan. Vanaf het centraal station lijn 1 richting Oosterplas en stap je uit bij halte Provinciehuis. Vervolgens loop je langs de weg naar St.Michielsgestel naar het startpunt. Je wandelt dan nog een paar honderd meter.

14/12/2020
– 17/01/2021

Nodig je vrienden uit

Anderen bekeken ook