De Bossche Winter is helaas weer voorbij!

We maken ons op voor een schitterende zomer, hopelijk samen met jou!​

Nee
Ja
Ja
14/12/2020
– 17/01/2021

Bloeiende Plantenjacht: Ommetje Hasselt

Tijdens de Bloeiende Plantenjacht ga je op zoek naar bloeiende planten en helpt daardoor mee uit te vinden welke bloeiende plant in de winter het meest voorkomt. Een leuke activiteit voor het hele gezin, georganiseerd door IVN ‘s-Hertogenbosch!

Floron Plantenjacht
Bekijk alle informatie over de Plantenjacht op de website van Floron. De zoekkaart van Floron en de onderstaande wandelroute ontwikkeld door IVM ‘s-Hertogenbosch helpen je er een leuke activiteit van te maken!

  • Noteer op de route alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan (geen tuinplanten). Gebruik de zoekkaart voor de naam van de planten. Je hoeft niet aan te geven hoeveel planten je van een soort hebt gevonden. Je kunt ook planten noteren die niet op de zoekkaart staan.
  • Je kunt eventueel je vondsten invoeren op de site van Floron (in de periode van  25 december t/m 3 januari)
  • Laat ook zien wat je gevonden hebt op Twitter met #plantenjacht. En deel je mooiste foto’s op de Facebook-pagina van De Bossche Winter, IVN ’s-Hertogenbosch en die van jezelf. Zo maak je andere natuurliefhebbers enthousiast om ook mee te doen.

TIP: Print de zoekkaart uit of zorg dat je de zoekkaart op je telefoon kunt bekijken. Neem ook een opschrijfboekje en een potlood of pen mee.

Wandelroute Ommetje Hasselt
Het ommetje Hasselt (6,5 km) ligt tussen ’s-Hertogenbosch en Berlicum. De route maakt een ronde om het Maximakanaal tussen De Dungense Brug en de sluis in het kanaal. Startpunt is Café De Fuik, Hasseltsedijk 33 in Berlicum.

14/12/2020
– 17/01/2021

Nodig je vrienden uit

Anderen bekeken ook