Met een combinatie van beelden van de kerststal en kerstgezang van de Schola Cantorum brengt het ‘Zingen op Afstand’ project het Bossche kerstgevoel bij u in huis.

Alweer zit men aan huis gekluisterd door de Coronacrisis. Dit is voor de Schola Cantorum uit ‘s-Hertogenbosch geen reden om niet door te gaan met zingen van onze prachtige muziek.

Normaliter bezoeken 90.000 bezoekers de kerststal in de Sint-Jan, maar dit jaar was de kerststal nog amper open toen ook deze attractie gesloten werd. Dit tot spijt van veel trouwe bezoekers van de Sint-Jan en mensen die elk jaar naar de stal komen kijken tijdens de kerstperiode.

Hier hebben enkele Schola leden op ingespeeld door een speciale kerstmedley te maken met de kerststal als het decor. Het is dit jaar een hele andere kerststal dan andere jaren, zelfs met kleine hints naar de Coronapandemie die heerst.

De populaire kerststal komt in deze video heel duidelijk naar voren. Elk tafereel is in de video te bekijken onder begeleiding van prachtige kerstcarols, waardoor het dus toch mogelijk is om de kerstsfeer van de Sint-Jan en de kerststal dit jaar mee te maken. Maar dan vanuit ieders eigen woonkamer.

Bij de bewerking is een speciale techniek gebruikt waardoor het geluid als het ware 3D wordt. Hierdoor lijkt het alsof u zelf tussen de koorzangers staat. Een koptelefoon of oortjes zijn onmisbaar voor dit effect. 

Veel kijk- en luisterplezier!